Magyar Építőművészek Szövetsége |
   2024. március 01. 18:19
keresés:  
kapcsolat | hírlevél | oldal térkép   

belföld | külföld aktuális | archív   

2014.08.05

VISEGRÁDI NÉGYEK CSALÁDI HÁZAI 2014

Egyfordulós, nyílt on-line pályázat. Nevezési díj nincs.

VISEGRÁDI NÉGYEK CSALÁDI HÁZAI 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA:
A Magyar Építőművészek Szövetsége

A PÁLYÁZAT CÉLJA:
A Magyar Építőművészek Szövetsége 2008. óta minden évben megrendezi a Visegrádi Négyek Családi Házai vándorkiállítást, mely az Európai Unión belül a politikai analógia mintájára egy erős Közép-Európai szakmai együttműködés kerete. A V4 társult országai Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Lengyelország. A most pályázott program tehát immár a VII. ciklus. A kiállítás a MÉSZ, a Lengyel Építész Szövetség (SARP) a Szlovák Építészek Szövetsége (SAS) és a Cseh Építész Szövetség (OA) együttműködése segítségével, évente országonként 10-10 épületet mutat be, így képet adva a V4 országok családiház építészetének aktuális szellemi és fizikai állapotáról. A pályázat eredményeképpen létrejövő vándorkiállítást a MÉSZ az érintett országok építész szervezeteinek együttműködésével megfelelően meghirdetett körülmények között, teljes szakmai nyilvánossággal bemutatja Budapesten, Prágában, Krakkóban és Pozsonyban.

A PÁLYÁZAT FORMÁJA:
Egyfordulós, nyílt, on-line pályázat. Nevezési díj nincs.

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI, BEKÜLDHETŐ PÁLYAMŰVEK SZÁMA:
A pályázaton egy pályázó legfeljebb egy épülettel (családi házzal) pályázhat, amelynek használatbavétele 2013. április 15. és 2014. július 30. között megtörtént

A PÁLYÁZATBÓL VALÓ KIZÁRÁS:
A Bíráló Bizottság köteles kizárni mindazokat, akik a pályázati feltételeknek nem tesznek eleget, illetve nem felelnek meg.

A PÁLYÁZAT ÜTEMEZÉSE:

  • Meghirdetés, regisztráció kezdete:2014. augusztus 7.
  • Kérdések határideje: 2014. szeptember 1.
  • Kérdésekre adott válaszok határideje: 2014. szeptember 5.
  • Pályaművek beadásának határideje: 2014. szeptember 15. 24:00
  • Eredményhirdetés, kiállítás megnyitó: 2014. október 6. (Az Építészet Világnapja)
  • A pályázatot bemutató kiállítás: 2014. október 6-18


A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA:
A Bíráló Bizottság az általa legmagasabbra értékelt 10 alkotásból összeállítja a Visegrádi Négyek Családi Házai 2014 kiállítás magyar anyagát.

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG:

  • Tima Zoltán Ybl–díjas építész, a MÉSZ elnökségi tagja, a MÉSZ külügyi bizottsága tagja,
  • Varga Tamás DLA építész, a MÉSZ alelnöke
  • Vadász Bence Ybl–díjas építész, a MÉSZ elnökségi tagja


A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG MUNKÁJA, EREDMÉNYHIRDETÉS:
A Bizottság munkája nem nyilvános.  Az eredmények kihirdetésére a budapesti kiállítás megnyitón kerül sor, amelyek időpontjáról a pályázók elektronikus úton, előzetesen is értesítést kapnak. Az időpont megjelenik a MÉSZ  www.meszorg.hu honlapján.
A budapesti kiállítás helyszíne: Magyar Építőművészek Szövetsége Székháza, Kós Károly terem-
1088 Budapest, VIII. ker., Ötpacsirta utca 2.

A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ ÉS A NEVEZÉSI LAP BESZERZÉSE, REGISZTRÁCIÓ:
A pályázaton ezen weboldalon (a regisztrációhoz és beadáshoz kattintson ide) kitöltött nevezési lappal (regisztrációval) lehet részt venni. Egy pályázó egy nevezési lappal pályázhat. A nevezési lapon a pályázó elfogadja a pályázati feltételeket, és ezzel elismeri, hogy a beküldött épület és képei minden tekintetben megfelelnek a kiírási feltételeknek. A nevezési lap kitöltése után minden pályázó megkapja a saját, automatikusan generált alfanumerikus kódját, amely a feltöltött anyaga azonosítására szolgál.

BEADANDÓ MUNKARÉSZEK, FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:
- Az épület neve magyar  és angol nyelven
- Az épület helyszíne
- A tervező(k) neve
- Legfeljebb 3 db digitális fotó az épületről, továbbfeldolgozásra, nyomtatásra alkalmas felbontásban. (Rendezett szerzői joggal.)
- 1 db digitális arckép a tervezőről.

A PÁLYÁZATI ANYAGOK BENYÚJTÁSA:
A pályázati anyagok fogadása egy központi szerveren történik, ahová a pályázók a nevezési lap kitöltése, illetve az előzetes regisztráció után tölthetik fel file-jaikat. A regisztráció és a feltöltés ezen az oldalon végezhető el (a regisztrációhoz és beadáshoz kattintson ide). A feltöltő oldalon minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga.
A feltöltött képek, annak a pályázó általi lezárásáig és beküldéséig módosíthatóak, ám a pályázó által lezárt pályázatok felnyitására nincs mód.
A regisztráció alkalmával minden pályázó egy automatikusan generált alfanumerikus kódot kap, amelyet a továbbiakban az általa feltöltött fájlok neve tartalmaz.
A kérdéseket a pályázók a pályázati felületen tehetik fel, és azokra választ is a felületen keresztül kapnak (Kérdezéshez kattintson ide!)
Figyelem! A leadási határidő előtt, az utolsó napokban a feltöltés lelassulhat, ezért kérünk minden pályázót, hogy a feltöltést minél hamarabb kezdjék meg.

SZERZŐI JOGOK:
A díjazottak hozzájárulnak ahhoz, hogy fényképeiket a kiírók a kiállításon bemutassák. A pályázó lemond a pályamű kiírók általi felhasználásával kapcsolatos díjigényéről, valamint díjigény nélkül engedélyezi, hogy a kiírók a Bíráló Bizottság tagok részére, zárt internetes oldalon keresztül a pályázataikat megküldjék.

A pályázat résztvevői a pályaművek beküldésével elfogadják a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárulnak, hogy a kiírók a kiállításon, a pályázattal és a kiállítással kapcsolatos online és print publikációkban, illetve az ezeket népszerűsítő reklámkampány során képeiket – a készítő nevének minden esetben való feltüntetésével egyidejűleg – ám térítésmentesen használják, valamint azokat a pályázat archívumában megőrizzék.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adataikat (név, cím, telefonszám, e-mail cím) a kiírók a pályázat időtartama alatt, valamint az azt követő 1 évig kezeljék. A személyes adatok kezelése célhoz kötött, (azok harmadik személyek számára át nem adhatóak), valamint megfelel a vonatkozó jogszabályoknak.

Kiírónak jogában áll közzétenni a pályázat beadandó munkarészeit.
A pályázó a pályázat benyújtásával kifejezetten kijelenti, elismeri és szavatolja, hogy az általa beküldött épület saját tervezésű alkotás, a róla készített felvétel semmilyen szerzői jogot, védjegyet, erkölcsi jogot, magán/kiadói vagy egyéb szellemi jogot nem sért bármely szervezet vagy személy kapcsán, valamint hogy semmilyen harmadik félnek nincs jogi követelése a pályamű kapcsán.

Sáros László György DLA
elnök
Magyar Építőművészek Szövetsége


 Pályázati regisztráció és beadás
Lejárt a beadási határidő.


Utolsó módosítás: 2014.09.16 18:04

Rövid link küldése e-mailben. Linkek a tartalomhoz.


Rövid link:

Beszédes link:

 
Rövid link küldése e-mailben. Rövid link küldése e-mailben.
 

 

 
QR kód a tartalomhoz QR kód a tartalomhoz

  
  

Lap tetjére

  
  
kapcsolat | impresszum | ajánlom ismerőseimnek | hírlevél | oldal térkép |

© 2024 Magyar Építőművészek Szövetsége