Magyar Építőművészek Szövetsége |
   2023. március 20. 11:36
keresés:  
kapcsolat | hírlevél | oldal térkép   

belföld | külföld aktuális | archív   

2014.01.23

Millenáris Széllkapu 2014 - pályázat kiírás

A Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. ötletpályázatot ír ki a Margit krt – Kis Rókus utca – Fény utca – Mammut II. által határolt tömb hasznosítására.

A pályázat célja olyan funkcionális ötletek inspirálása, megismerése és összegyűjtése, amelyek segíthetnek egy későbbi építészeti tervpályázat megalapozásában / előkészítésében, a terület felhasználási módjának meghatározásában.

A Kormány 1136/2013. (III. 19.) Korm. határozata értelmében a Budapest II. kerület, 13204/5 helyrajzi számon nyilvántartott, természetben a Budapest 1025 Margit körút 85–87. szám alatt található ingatlanon (a továbbiakban: Ingatlan) közpark létesítését határozta el.

A megvalósítás előkészítésének részeként, az ingatlannak otthont adó kerület támogatása mellett, az alábbiak figyelembevételével funkcionális ötletek kidolgozását és benyújtását várjuk:

a telek legnagyobb részén a kerület és a főváros lakosságának pihenését, rekreációját szolgáló zöldterület kerül kialakításra, tehát csak olyan funkciók fogadhatók el, amelyek ezt tiszteletben tartják; a terület mind funkcióját, mind (táj)építészeti kialakítását illetően szervesen illeszkedjék a szomszédos Millenáris Parkhoz (MP), ugyanis a fejlesztés befejezését követően az új létesítmény a MP részeként, közös igazgatás alatt fog működni. A területen csak olyan létesítmények maradhatnak meg illetve jöhetnek létre, amelyek nem akadályozzák az átszellőzést, a levegő szabad áramlását a Margit körút felé.

„A” PÁLYÁZATI KATEGÓRIA (FUNKCIONÁLIS ÖTLET)

A Kiíró a kiírásban megfogalmazott alapelvárásoknak megfelelő ötlet benyújtását várja formai megkötések nélkül, mely a területen megvalósítani javasolt funkciót mutatja be.

„B” PÁLYÁZATI KATEGÓRIA (ÉPÍTÉSZETI MEGOLDÁS A KITALÁLT FUNKCIÓRA)

A Kiíró a kiírásban megfogalmazott alapelvárásoknak megfelelő ötlet benyújtását várja, mely a területen megvalósítani javasolt funkciót mutatja be az építészeti tervezés eszközeinek felhasználásával.
Az ötletek díjazására az „A” kategória esetében 750.000 Ft, míg a „B” kategóriában 3.250.000 Ft áll rendelkezésre. Kiíró, vagy az erre jogosult más szervezet a pályázat eredményhirdetését követően, a díjazott pályamunkák figyelembe vételével döntést hoz, melynek megvalósítása érdekében tervpályázatot ír ki.

Az Ötletpályázati Dokumentáció a www.szellkapu.hu oldalon tekinthető meg, ugyanitt lehetséges a pályázatok feltöltése is.


Utolsó módosítás: 2014.01.23 16:03

Rövid link küldése e-mailben. Linkek a tartalomhoz.


Rövid link:

Beszédes link:

 
Rövid link küldése e-mailben. Rövid link küldése e-mailben.
 

 

 
QR kód a tartalomhoz QR kód a tartalomhoz

  
  

Lap tetjére

  
  
kapcsolat | impresszum | ajánlom ismerőseimnek | hírlevél | oldal térkép |

© 2023 Magyar Építőművészek Szövetsége