Magyar Építőművészek Szövetsége |
   2024. április 13. 12:00
keresés:  
kapcsolat | hírlevél | oldal térkép   

belföld | külföld aktuális | archív   

2014.04.18

Megújult műemlékek friss szemmel fotópályázat

A Magyar Építőművészek Szövetsége ezért a Miniszterelnökséggel közösen „MEGÚJULT MŰEMLÉKEK FRISS SZEMMEL” – címmel építészeti fotópályázatot hirdet.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A 2014. év az építészet iránt érdeklődőknek kettős ünnep: idén ünnepeljük az Ybl bicentenáriumot, és ezzel összefüggésben idén rendezik meg a Magyar Építészet Éve sorozatot. Budapestet járva elmondhatjuk: végre újra van ok, hogy emelt fővel járhassanak a város barátai.
Épített örökségünk fontossága, valamint a hazánkban is egyre szélesebb körben, egyre magasabb színvonalon művelt amatőr, és természetesen hivatásszerű város-, illetve épület fotográfia növekvő jelentőségének felismerése természetszerűleg szülte az igényt egy  olyan pályázatra, amely e két területet kapcsolja össze. Fontosnak tartjuk továbbá a XX. század világhírű magyar fotográfusai emléke előtti tisztelgést; hisszük, hogy a Kertész, Brassai vagy épp Lucien Hervé nyomdokain járó mai magyar fotósok képesek a város megújulását értékelni, és megjeleníteni.

A Magyar Építőművészek Szövetsége ezért a Miniszterelnökséggel közösen „MEGÚJULT MŰEMLÉKEK FRISS SZEMMEL” – címmel építészeti fotópályázatot hirdet.

A pályázaton mindenfajta megkötés nélkül indulhatnak hivatásos, illetve amatőr fotósok akár analóg, akár digitális fényképezőgéppel készült pályaművekkel. A pályázat résztvevőinek feladata az alábbi helyszínek újszerű látásmóddal történő bemutatása.

1.    A Nemzet Főtere – az átépített Kossuth tér,
2.    a megújuló Várkert Bazár,
3.    a Pollack Mihály által tervezett, nemrég felújított Ludovika főépület,
4.    a megújult Pesti Vigadó, valamint,
5.    a Zeneakadémia nemrég átadott, kívül-belül magas színvonalon helyreállított

épülete.

A pályázaton az 5 kategória mindegyikében kiosztásra kerül első, második és harmadik díj közel 3.000.000 forint összértékben, valamint a lezárást megelőzően internetes közönségszavazás is lesz.

A győztes műveket a kortárs szakma legjobbjai között számon tartott fotóművészek és épületfotósok (többek közt Bujnovszky Tamás, Szentiváni János, illetve Szél Ágnes) részvételével működő bírálóbizottság fogja kiválasztani. A pályázat fővédnöke dr. Fürjes Balázs kormánybiztos.

A pályázattal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható, és a pályázati kiírás letölthető a www.frissszemmel.hu weboldalon, ahol a regisztrációt követően biztosított a pályaművek feltöltése is. 

Budapest, 2014. április 18.

Sáros László Gyürgy DLA
a Magyar Építőművészek Szövetsége
elnöke

dr. Fürjes Balázs                       
az egyes kiemelt jelentőségű                   
 budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosa               
(Miniszterelnökség)


Kapcsolódó anyagok:

http://meszorg.hu/index.php?t=kommunikacio&m=&l=A_torteneti_mult_hivta_randevura_a_jovot_20140617


Utolsó módosítás: 2014.06.17 13:33

Rövid link küldése e-mailben. Linkek a tartalomhoz.


Rövid link:

Beszédes link:

 
Rövid link küldése e-mailben. Rövid link küldése e-mailben.
 

 

 
QR kód a tartalomhoz QR kód a tartalomhoz

  
  

Lap tetjére

  
  
kapcsolat | impresszum | ajánlom ismerőseimnek | hírlevél | oldal térkép |

© 2024 Magyar Építőművészek Szövetsége